U bevindt zich hier: Op bezoek bij ZF

Fabrieksbezoek ZF

In Schweinfurt werken maar liefst 8500 mensen bij de fabrieken van ZF. In deze fabriek worden de schokdempers en koppelingen gemaakt voor PKW en LKW. Met het G-Truck grossiers netwerk waren we te gast op deze fabriek.

Met 17 personen hebben we een fabriekstoer gehad, er gaan maar liefst 50.000 schokdempers per dag de deur uit in Schweinfurt. Per jaar worden er alleen al 6 miljoen schopdempers verkocht in de after-market. Dat zijn grote getallen, met 146.000 medewerkers en een omzet van 36 miljard kun je wel stellen dat ZF een grote speler is in de automobiel industrie.

Naast de fabriek waar de schokdempers worden gemaakt, worden in dezelfde hal ook de koppelingen geproduceerd. Met een aantal enorme persen worden de huizen van de koppelingen geperst, van een valk stuk staal naar de bekende vorm. Erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast werd er een kijkje genomen in het logistiek centrum, waar onder andere een volledige geautomatiseerd magazijn de goederen verzameld of opslaat.

Al met al erg interessant fabrieksbezoek. ZF laat zien dat ze een grote speler zijn in de automobiel industrie, met schitterende producten, van hoge kwaliteit en zoals we dat noemen Duitse degelijkheid.