U bevindt zich hier: Het nieuwe interieurfilter tegen allergenen, schimmels en fijnstof van Mann Filter

Het nieuwe interieurfilter tegen allergenen, schimmels en

fijnstof van Mann Filter

Allergische reacties, astma-aanvallen en hoofdpijn - als het interieurfilter niet werkt of een filter van mindere kwaliteit is gemonteerd, beleef je als inzittende niet veel plezier.

Interieurfilters zorgen ervoor dat je als chauffeur in de vrachtwagen zo weinig mogelijk hoeft in te ademen van wat er buiten in het verkeer allemaal rondvliegt. En dat is, afhankelijk van de betreffende plek, heel erg veel.

De lucht die tijdens een rit via de ventilatiekanalen de vrachtauto binnenkomt - tot wel 540.000 liter per uur - is ongeveer vijf keer zo vervuild met uitlaatgassen, schadelijke stoffen en allergenen dan op het trottoir. De enige en daarmee de belangrijkste barriŤre tussen deze wolken schadelijke stoffen en de inzittenden van de auto is het interieurfilter van het ventilatiesysteem.

Schone lucht dankzij het interieurfilter FreciousPlus van Mann Filter

Gewone interieurfilters, ook wel pollenfilters genoemd, voorkomen alleen dat deeltjes zoals stof, pollen, roet uit dieselmotoren en vervelende luchtjes via de ventilatie de cabine binnendringen. Mensen die last hebben van hooikoorts, allergieŽn of astma, kunnen nu het hele jaar door ongehinderd ademen als ze in een vrachtauto zitten die uitgerust is met een FreciousPlus interieurfilter van Mann Filter. De nieuwste generatie interieurfilters bindt allergenen vrijwel volledig en voorkomt de verspreiding van bacteriŽn en schimmels in de lucht in het interieur.

 

 Met FreciousPlus staat de gezondheid voorop

Ľ bindt vrijwel 100% van de allergenen
Ľ vermindert de groei van schimmels en bacteriŽn met meer dan 98%
Ľ houdt fijnstof vrijwel volledig tegen

FreciousPlus als barriŤre tegen allergenen en bacteriŽn

Allergenen zijn meestal minuscule eiwitverbindingen die zich onder andere in pollen bevinden. Wanneer pollen openspringen, kunnen deze allergenen vrijkomen en zich door het interieur verspreiden. De natuurlijke polyfenollaag van FreciousPlus fungeert als een vanger van allergenen. Deze worden eenvoudigweg vastgeketend - voor bijna 100 % (zie hiernaast).

Door de extra antimicrobiŽle coating blokkeert het interieurfilter FreciousPlus de opname van de voedingsstoffen die allergie veroorzakende en deels stank veroorzakende bacteriŽn en schimmels normaal gesproken uit de buitenlucht halen. Deze ongewenste gasten kunnen zich op die manier niet meer vermenigvuldigen en vormen geen belasting meer voor de lucht in het interieur.

Samenstelling van FreciousPlus

1. Deeltjesfilterlaag

Dit hoogwaardige filtermedium houdt naast grove deeltjes zoals stof, pollen en afgesleten stukjes rubber van banden ook de kleinste deeltjes, zoals fijnstof, voor vrijwel 100 % tegen.

2. Premium actieve-koolstoflaag

Door het gebruik van hoogwaardig actieve-koolstofgranulaat worden geurtjes en schadelijke gassen zoals ozon, zwaveldioxide en stikstofoxide verwijderd.

3. Biofunctionele laag

De speciale biofunctionele coating met natuurlijk polyfenol bindt vrije allergenen. De extra antimicrobiŽle coating ontneemt bacteriŽn en schimmels hun voedingsbodem.

                                                                                                         

Overtuigd? Vraag bij uw G-TRUCK vestiging naar het volledige assortiment.

Klik hier voor een G-TRUCK vestiging bij u in de buurt.